Προγραμματα

GIMP- Πρόγραμμα Επεξεργασίας Εικόνας

GIMP- Πρόγραμμα Επεξεργασίας Εικόνας

Το GIMP είναι ένα ισχυρό δωρεάν Πρόγραμμα Επεξεργασίας Εικόνας. Το πρόγραμμα σας επιτρέπει να μειώσετε τον θόρυβο, να κάνετε διόρθωση χρώματος, να χρησιμοποιήσετε πινέλα, να κάνετε κολάζ και πολλά άλλα.

Το GIMP παρέχει συνεχή ανάπτυξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Photoshop plug-ins για να εργαστείτε στο GIMP. Είναι ένα πραγματικά αξιόλογο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και αποκατάστασης φωτογραφιών που είναι ανώτερο από πολλά εμπορικά προγράμματα.

Open Source

Ένα άλλο πλεονέκτημα για το GIMP είναι ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε ελεύθερα να δείτε και να τροποποιήσετε τα πάντα. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ήδη δημιουργημένο κώδικα για να δημιουργήσετε τις τροποποιήσεις που θέλετε.

Προοριζόταν για το Linux

Το GIMP δημιουργήθηκε αρχικά για Linux, όπου εξακολουθεί να είναι προεγκατεστημένο. Παρ ‘όλα αυτά, οι προγραμματιστές του αποφάσισαν να κάνουν το πρόγραμμα περισσότερο προσιτό. Δημιούργησαν έτσι διανομές του GIMP για Mac καθώς και για Windows. Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για υπολογιστή.

Λειτουργία πλήρους οθόνης

Αυτό το λογισμικό διαθέτει μια εξαιρετική λειτουργία πλήρους οθόνης. Μπορείτε όχι μόνο να κάνετε προεπισκόπηση των φωτογραφιών σας, αλλά και βασική επεξεργασία εικόνων ενώ χρησιμοποιείτε το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης. Η βασική επεξεργασία εικόνων εδώ είναι όπως στο Photoshop. Εάν μπορείτε να μάθετε το Photoshop, μπορείτε να μάθετε και το GIMP.

Gimp

Διαβάζει οποιαδήποτε μορφή αρχείου

Το GIMP- Πρόγραμμα Επεξεργασίας Εικόνας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να εργαστείτε με αρχεία οποιασδήποτε μορφής, είτε είναι RAW είτε PSD (μορφή Photoshop). Εν τω μεταξύ, το Photoshop δεν υποστηρίζει τη μορφή αρχείου GIMP, δηλαδή αρχεία XCF.

Πρόσθετα τρίτων

Στην πραγματικότητα, το GIMP συνοδεύεται από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που μπορούν να επεκταθούν. Αυτό γίνετε μέσω προσθηκών και επεκτάσεων(plugins). Ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες που είναι προεγκατεστημένες στο πρόγραμμα μερικές φορές δεν είναι αρκετές. Οι προγραμματιστές το φρόντισαν και παρείχαν επεκτάσιμη πρόσβαση.

Το GIMP Online

Υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το GIMP online. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε download και εγκατάσταση τίποτα.

gimp-online

Βέβαια υπάρχει η free έκδοση που κάνει τα βασικά πράγματα στην επεξεργασία εικόνας. Υπάρχει και η επί πληρωμή που παρέχει συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και πλήρη λειτουργικότητα.

Δείτε Μερικές Λειτουργίες του GIMP

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
0
Μου αρέσει
1
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Προγραμματα