Προγραμματα

Προγράμματα Γονικού Ελέγχου

Προγράμματα Γονικού Ελέγχου

Τα σύγχρονα παιδιά δεν γνώρισαν μια εποχή που δεν  θα μπορούσαν να συνδεθούν με ολόκληρο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου. Στην πραγματικότητα, περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο από οποιονδήποτε άλλο – σίγουρα περισσότερο από τους γονείς τους.

Προγράμματα Γονικού Ελέγχου

Εάν είστε γονέας, αυτό είναι πρόβλημα, καθώς υπάρχουν ενοχλητικοί και παράνομοι ιστότοποι και εφαρμογές που δεν θέλετε να συναντήσουν τα παιδιά σας. Οι υπηρεσίες γονικού ελέγχου μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό συσκευών που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας.

Προτού αρχίσετε να επιβάλλετε όρια και περιορισμούς, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε πώς το παιδί σας χρησιμοποιεί την τεχνολογία.

Safe web

Οι λύσεις λογισμικού και υλικού σάς επιτρέπουν να αποκλείσετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο ιστού, να περιορίσετε το χρόνο που περνούν στην οθόνη, να αποτρέψετε τη χρήση επικίνδυνων εφαρμογών και πολλά άλλα.

Βασικά, είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα παιδιά σας ασφαλέστερα στους υπολογιστές και τις κινητές συσκευές τους. Επικοινωνήστε με τα παιδιά σας προτού εφαρμόσετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, καθώς είναι σημαντικό να αισθάνονται ότι σέβεστε το απόρρητό τους. Διαφορετικά, θα φροντίσουν να βρουν έναν τρόπο να το παρακάμψουν. Επίσης, καθώς ο τεχνολογικός εθισμός γίνεται όλο και περισσότερο πρόβλημα, είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν την αξία των καλών συνηθειών για τα ίδια.

Φίλτρα ιστού, χρονικά όρια και εφαρμογές

Ένα καλό εργαλείο γονικού ελέγχου διαθέτει φιλτράρισμα περιεχομένου – τη δυνατότητα αποκλεισμού της πρόσβασης σε ιστότοπους που αντιστοιχούν σε κατηγορίες όπως μίσος, βία και πορνό. Αυτός ο τύπος φιλτραρίσματος λειτουργεί πραγματικά μόνο αν είναι ανεξάρτητος από το πρόγραμμα περιήγησης και λειτουργεί με ασφαλείς (HTTPS) ιστότοπους. Χωρίς φιλτράρισμα HTTPS, ένας έξυπνος έφηβος θα μπορούσε να παρακάμψει το σύστημα χρησιμοποιώντας έναν ασφαλή ιστότοπο ανωνυμοποίησης ή ακόμη και ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η χρήση ενός VPN ή του προγράμματος περιήγησης Tor συχνά διακόπτει ακόμη και τις ισχυρότερες προστασίες. Οι περισσότεροι έχουν επίσης τη δυνατότητα μόνιμης ενεργοποίησης της Ασφαλούς Αναζήτησης, αν και αυτές οι ρυθμίσεις περιορίζονται συχνά στο Google, στο Bing και μερικές φορές στο YouTube.

Το DuckDuckGo που επικεντρώνεται στο απόρρητο είναι συνήθως αρκετό για να αποτρέψει τις ρυθμίσεις της Ασφαλούς Αναζήτησης. Φυσικά, οι πιο ικανές λύσεις διατηρούν επίσης ένα λεπτομερές αρχείο καταγραφής της διαδικτυακής δραστηριότητας του παιδιού σας.

Μηνύματα και κοινωνικά μέσα

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, το φιλτράρισμα περιεχομένου μπορεί να αρχίσει να φαίνεται άσκοπο. Σε κάποιο σημείο, αρχίζετε να ανησυχείτε περισσότερο για την αλληλεπίδρασή τους με τον ευρύτερο κόσμο.

Σίγουρα, αν οι φίλοι τους έρχονται αυτοπροσώπως, μπορείτε τουλάχιστον να τους συναντήσετε. Τι γίνεται με τους φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες επαφές που δεν αναφέρει ποτέ το παιδί σας; Ποιοι είναι, πραγματικά, και τι συζητούν τα παιδιά σας; Παρόλο που κάποια επίβλεψη είναι αποδεκτή, πρέπει να σέβεστε το βασικό δικαίωμα του παιδιού σας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και να ενθαρρύνετε την ανοιχτή συζήτηση, αντί να χρησιμοποιείτε λογισμικό γονικού ελέγχου ως λογισμικό υποκλοπής.

Πολλές υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε επαφές και μηνύματα. Επίσης να παρακολουθείτε τις πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις. Μπορείτε ακόμη και να αποκλείσετε νέες επαφές ή να προβάλετε περιεχόμενο μηνυμάτων με κάποιο λογισμικό γονικού ελέγχου.

Γονικοί έλεγχοι και υπηρεσίες βίντεο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό γονικού ελέγχου για να αποκλείσετε την πρόσβαση σε εφαρμογές και ιστότοπους βίντεο. Επίσης να περιορίσετε τον χρόνο που μπορεί να περάσει το παιδί σας χρησιμοποιώντας αυτά. Ωστόσο, εάν θέλετε να περιορίσετε αυτό που μπορεί να παρακολουθήσει το παιδί σας στο Netflix, τη Disney + και άλλες υπηρεσίες βίντεο, κανένα από αυτά τα εργαλεία γονικού ελέγχου δεν παρέχει αυτήν τη δυνατότητα. Αντ ‘αυτού, πρέπει να ερευνήσετε τις ρυθμίσεις κάθε υπηρεσίας βίντεο.

ΠρογράμματαqustodioKasperskynorton
ΔωρεάνNAINAIOXI
Παραμετροποίση ανάλογα χρήστηNAINAINAI
Φίλτρα ΙστούNAINAINAI
Χρόνος στην οθόνηNAINAINAI
GEOFENCINGΝΑΙΝΑΙΟΧΙ
Παρακολούθηση Κοινωνικών δικτύωνΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
Απομακρυσμενη διαχείρισηΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
Υποστήριξη windowsΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
Υποστήριξη MacOSΝΑΙΝΑΙΟΧΙ
Υποστήριξη AndroidΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
Υποστήριξη iOSΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
Τιμή45,67€12,47€33,27€ το χρόνο

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
2
Μου αρέσει
1
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Προγραμματα