TutorialsΟδηγός για Αρχάριους

Πρόσβαση στο Dark Web από τα windows 10

Πρόσβαση στο Dark Web από τα windows 10

Κατά αρχάς δεν θα πρότεινα πέραν του εκπαιδευτικού σκοπού την πρόσβαση στο Dark Web από τα Windows 10. Βασικές αρχές ανωνυμίας όπως απόκρυψης της διεύθυνσής αλλά και γενικά μέτρα που δεν αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, είναι περισσότερο αποδοτικά από λειτουργικά συστήματα όπως το Linux.

Dark Web

Δεδομένου ότι όλα είναι αποκεντρωμένα στον σκοτεινό ιστό, δεν υπάρχουν προγράμματα ανίχνευσης (Crawlers) για να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες. Ακόμα και οι διευθύνσεις URL, αν μπορούμε να τις ονομάσουμε, είναι απείρως διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει.tor-connect

Πως Περιηγούμαι
-Συμβατικά

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο όπως το YouTube. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γράψετε τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων (δηλ. Https://youtube.com) ή να αναζητήσετε τον ιστότοπο χρησιμοποιώντας το google.com.

Dark web

Στον σκοτεινό ιστό, θα πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση URL μέχρι το τελευταίο δεκαδικό και τον χαρακτήρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Όλες οι διευθύνσεις σκοτεινού ιστού περιέχουν φαινομενικά τυχαίες συμβολοσειρές που αποτελούνται από αριθμούς και γράμματα, ακολουθούμενη από επέκταση .onion.

Και πάλι, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι ο σκοτεινός ιστός είναι ο τόπος όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων. Ό,τι άσχημη λεπτομέρεια ακούσατε σχετικά με το σκοτεινό ιστό είναι αληθινά.

Αυτό είναι το μέρος όπου οι χάκερ έρχονται να αγοράσουν δεδομένα που έχουν κλαπεί από χρήστες ή εταιρείες  Να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αντάλλαγμα για Bitcoin ή άλλες μορφές κρυπτογράφησης. Περισσότερο από αυτό, εάν τολμάτε να σκάψετε αρκετά βαθιά, μπορείτε να αποκαλύψετε άλλες δραστηριότητες. Όπως εμπορία ανθρώπων, παιδική πορνογραφία, βασανιστήρια ή δολοφονίες κατόπιν αιτήματος.

Πρόσβαση στο Dark Web
  1. Κατέβασμα του Tor browser

Θα πρέπει να περιηγηθούμε στην διεύθυνση https://www.torproject.org/download/ και να κατεβάσουμε το περιηγητή. Δε προχωράμε στην εγκατάσταση ακόμα.

  1. Εγκατάσταση VPN

Εμείς θα προτιμήσουμε ένα δωρεάν αν και είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Το Virtual Private Network εξασφαλίζει την ανωνυμία μας με ικανοποιητικό τρόπο. Αυτό που χρησιμοποιούμε είναι το https://protonvpn.com/.

  1. Εγκατάσταση Tor

Εφόσον έχουμε ενεργοποιήσει το VPN προχωράμε με την εγκατάσταση. Μόλις τελειώσει ανοίγουμε το παράθυρο και πατάμε Connect. Κατά το άνοιγμα του περιηγητή θα παρατηρήσετε ότι είναι σε συγκεκριμένες διαστάσεις και όχι μεγιστοποιημένο. Αυτό συμβαίνει για να είναι δυσκολότερο να μας παρακολουθήσει κάποιος.

tor-scale

  1. Περιήγηση στο Dark Web

Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει κάποιος είναι από το φόρουμ https://thehiddenwiki.org/ όπου προσφέρονται URL για να επισκεφτούμε. Όλα αυτά τα επισκεπτόμαστε εφόσον έχουμε ανοιχτό VPN και μέσα από τον Tor Browser.tor-connect

Ο παραπάνω τρόπος είναι σύντομος αλλά όχι και ο πιο ασφαλής. Οπότε προσοχή που θα μπείτε. Είναι μόνο για μια ματιά στο χάος.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
0
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Tutorials