Τεχνολογια

Raspberry Pi

Raspberry pi

Το Raspberry Pi Foundation είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που εργάζεται για να θέσει τη δύναμη της πληροφορικής και της ψηφιακής δημιουργίας στα χέρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Τεχνολογικά μιλώντας είναι ένα SBC(Single Board Computer) με περιορισμένες δυνατότητες. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η χαμηλή τιμή(5-90€). Επίσης οι τρομερές δυνατότητες για μάθηση στον τομέα της πληροφορικής του αυτοματισμού και της ρομποτικής.

Με λίγη περιέργεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πληθώρα πραγμάτων. Όπως μια κονσόλα ρετρό-παιχνιδιών, έναν εγκέφαλο ρομπότ, έναν ολοκληρωμένο σύστημα smart-home ή ακόμα και ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα συμβατό με ψηφιακούς βοηθούς όπως την Alexa.

Single Board Computer

Το Pi είναι ένας υπολογιστής μονής πλακέτας, που σημαίνει ότι ο μικροεπεξεργαστής, η μνήμη και οι θύρες είναι όλα σε μία πλακέτα κυκλώματος. Δεν είναι αρκετά γρήγορο για σοβαρή δουλειά, αλλά αυτό που κάνει το Pi ξεχωριστό είναι η ευελιξία του.

Το λογισμικό Linux και οι υποδοχές εισόδου / εξόδου γενικής χρήσης (GPIO) στο επάνω μέρος της πλακέτας διευκολύνουν την σύνδεση διακοπτών, αισθητήρων και πολλών άλλων πραγμάτων, ώστε να δημιουργήσουμε φθηνά project.

Raspberry Pi 3 Model B+

Raspberry Pi 3 Model B+

Διαθέτει επίσης υποδοχή ήχου για ακουστικά ή ηχεία, θύρα HDMI για βίντεο, Bluetooth για αξεσουάρ και ενσύρματη και ασύρματη υποστήριξη Διαδικτύου. Είναι ικανό για ελαφριά περιήγηση στο Web, επεξεργασία κειμένου, παιχνίδια ρετρό και εκτέλεση ποικίλων προγραμμάτων κωδικοποίησης.

Τι μπορείτε να κάνετε με αυτό

Το Pi είναι ένας υπολογιστής Linux, οπότε τεχνικά μπορεί να κάνει οτιδήποτε μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε υπολογιστής Linux, όπως να τρέχει διακομιστές email και Web, να ενεργεί ως μέσο αποθήκευσης δικτύου(NAS) ή να λειτουργεί ως VPN.

pi3-connections

Το Pi διαθέτει τέσσερις θύρες USB 2.0 και μία υποδοχή Ethernet, καθώς και μερικές άλλες υποδοχές για τη σύνδεση διαφορετικών αξεσουάρ.

Υπάρχουν στο διαδίκτυο αμέτρητες εργασίες από την κοινότητα. Κάποιος μπορεί να βρει το οτιδήποτε για το Raspberry Pi. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διδάξετε στα παιδιά πώς να γράφουν κώδικα. Να το μετατρέψουν σε κονσόλα παιχνιδιών, να το χρησιμοποιήσουν ως κέντρο πολυμέσων που είναι συνδεδεμένο στην τηλεόρασή.

Επαγγελματικές εφαρμογές

Πολλές εταιρείες προσφέρουν το Raspberry Pi γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμόσουν κοστοβόρα έργα. Αυτό επειδή δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο να καταλάβετε πώς να κάνετε βασικά πράγματα, όπως η προσθήκη μιας οθόνης αφής. Απλά αγοράζετε την αγοράζεται και την συνδέετε στο Pi. Το Raspberry Pi σας επιτρέπει να προσθέσετε μια κάμερα και να τη χρησιμοποιήσετε ως κάμερα point-and-shoot ή κάμερα παρακολούθησης. Το Sense HAT ανιχνεύει ταχύτητα, προσανατολισμό και περιβαλλοντικές συνθήκες, που είναι ιδανικό για μετεωρολογικό σταθμό.

Καταστήματα όπως το Adafruit και το SparkFun διαθέτουν εκατοντάδες αξεσουάρ, που κυμαίνονται από οθόνες αφής 2 ιντσών έως ένα πλήρες κιτ μετατροπής φορητού υπολογιστή.

Τελευταία μοντέλα Raspberry Pi

Τα 2 τελευταία μοντέλα είναι το Raspberry Pi 4 και το Raspberry Pi 400

Raspberry Pi 4

Raspberry pi-4

Raspberry Pi 400

Raspberry pi-400

Βέβαια υπάρχουν και άλλα μοντέλα που θα δούμε σε άλλα άρθα.

 

 

 

 

 

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
0
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
1
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Τεχνολογια