Παιχνίδια

No Man’s Sky

No Man’s Sky

Ο δρόμος ήταν μακρύς για το No Man’s Sky. Το παιχνίδι γρήγορα βρέθηκε σε δυσχερή θέση με έντονες αρνητικές κριτικές. Ο λόγος ήταν πως ξεκίνησε χωρίς πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, μετά από αρκετά χρόνια ενημερώσεων(updates), και σκληρής δουλείας το παιχνίδι βρίσκεται σε καλή θέση.

Τι είδους παιχνίδι είναι;

Ανήκει στην κατηγορία επιβίωσης δράσης-περιπέτειας. Το No Man’s Sky παίζεται είτε από πρώτο ή τρίτο πρόσωπο και επιτρέπει στους παίκτες να συμμετέχουν σε τέσσερις κύριες δραστηριότητες: εξερεύνηση, επιβίωση, μάχη και εμπόριο σε ένα αχανές σύμπαν.

Τι κάνει το παιχνίδι μοναδικό;

Το καθοριστικό χαρακτηριστικό του No Man’s Sky είναι ότι σχεδόν όλα τα μέρη του γαλαξία. Δηλαδή των αστεριών, των πλανητών, της χλωρίδας και της πανίδας σε αυτούς τους. Επίσης οι συναντήσεις με εξωγήινους. ‘Ολα δημιουργούνται μέσω διαδικαστικής παραγωγής(procedural generation) χρησιμοποιώντας ντετερμινιστικούς αλγόριθμους και γεννήτριες τυχαίων αριθμών από έναν μόνο αριθμό επιλογών.

Τι σημαίνει όμως procedural generation

Η διαδικαστική παραγωγή(procedural generation) είναι δύο μεγάλες λέξεις για ένα απλό πράγμα: τη δημιουργία δεδομένων από υπολογιστές. Η διαδικαστική δημιουργία χρησιμοποιείται συνήθως για τη δημιουργία περιεχομένου. Στο No Man’s Sky, οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν μοναδικούς πλανήτες και φεγγάρια που φτάνουν τον αριθμό των 18 εκατομμυρίων τα οποία δημιουργήθηκαν αλγοριθμικά από υπολογιστές.

nms

Το εκπληκτικό πράγμα για τη διαδικαστική παραγωγή είναι ότι άπειρες μοναδικές δυνατότητες μπορούν να δημιουργηθούν με λίγη δουλειά από τους προγραμματιστές.

Πόσο μεγάλο είναι;

Το No Man’s Sky έχει τόσους πολλούς πλανήτες, που αν ξοδεύατε ένα δευτερόλεπτο σε κάθε έναν, θα χρειαζόταν περίπου 585 δισεκατομμύρια χρόνια για να τα δείτε όλα. Είναι πολύς καιρός. Η Hello Games αναμένει ότι η πλειοψηφία των πλανητών τους θα είναι εντελώς ανεξερεύνητη.

Για την διασφάλιση της ποιότητας του περιεχομένου και λόγο της έκτασης, με κυριολεκτικά δισεκατομμύρια πιθανό περιεχόμενο. Η Hello Games(εταιρεία παραγωγής) έστειλαν bots στο σύμπαν του παιχνιδιού και τα χρησιμοποίησαν για τη συλλογή gif και βίντεο κλιπ από μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες πλανήτες. Πράγμα αδύνατον αν χρησιμοποιούσαν συμβατικές μεθόδους.

nms

Αξίζει να ασχοληθείτε;

Το No Man’s Sky σήμερα είναι κοντά σε αυτό που οι κατασκευαστές του είπαν ότι ήταν στην αρχή(2016) και είναι πολύ διασκεδαστικό, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε και να αλληλοεπιδράσετε με το σύμπαν. Αν σας αρέσει ένα παιχνίδι με απίστευτη εξερεύνηση του διαστήματος. Τότε αξίζει το χρόνο σας.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
0
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Παιχνίδια