Γύρω από τη γη
Το Raspberry Pi είναι ένας μικροϋπολογιστής για εκπαίδευση σε προγραμματισμό και ηλεκτρονικά. Επίσης είναι γνωστό ότι η NASA έχει αξιοποιήσει και στο παρελθόν το Raspberry Pi για πειράματα στον διεθνή διαστημικό σταθμό. Αυτή τη φορά ο ρόλος του μικροϋπολογιστή ήταν να διευθύνει ένα μικρό δορυφόρο στην πτήση του γύρω από τη γη. Η επάνοδος στην ατμόσφαιρα της Γης έγινε τον Μάιο, συμπληρώνοντας ένα ρεκόρ 117 ημερών στο διάστημα.
Οι εκδόσεις του Raspberry pi
στην περίπτωση μας το Raspberry Pi Zero ήταν αυτό που χρησιμοποίησε η ομάδα που ανέπτυξε το δορυφόρο.
Ιστορικό πτήσης
Get Away Special Passive Attitude Control Satellite [GASPCAS] είναι το όνομα της τελικής συσκευής που κατασκεύασαν. Αναπτύχθηκε από προπτυχιακούς φοιτητές του Utah State University. Ο κύριος στόχος του έργου να δοκιμάσει το πειραματικό σύστημα σταθεροποίησης με ονομά «AeroBoom». Το αποτέλεσμα θετικό και απέδειξε ότι οι μικρό δορυφόροι μπορούν να αυτοσταθεροποιηθούν σε τροχιά. Επιπλέον κατά τις πρώτες ώρες πτήσης έστειλε από την ενσωματωμένη του κάμερα φωτογραφίες πίσω στην γη.
Ο Βόας (Python) της τεχνολογίας
Το Raspberry Pi Zero ήταν υπεύθυνο για όλες τις λειτουργίες ελέγχου πάνω στο όποιο έτρεχε κώδικας γραμμένος σε γλώσσα Python. Επίσης το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε με επιτυχία ο δορυφόρος ήταν οι ηλιακές καταιγίδες. Δηλαδή το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, δεν είχε κανένα πρόβλημα ο υπολογιστής των 12 ευρώ. Επιπλέον εκτέλεσε τις επιμέρους του αποστολές που απόδειξαν ότι το κόστος για συσκευές του διαστήματος, γύρω από τη γη, μπορεί να μειωθεί δραστικά. Τέλος αυτό είναι αποτέλεσμα της ενασχόλησης των εκπαιδευτικών δομών της Αμερικής με καινοτομίες στο χώρο της εκπαίδευσης.