Τεχνολογια

Εξομοιωτής ή Προσομοιωτής

artificial-town

Εξομοιωτής ή Προσομοιωτής είναι το ερώτημα στο σημερινό άρθρο. Διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάτι που φαινομενικά κάνει το ίδιο.

aeroplane simulator

Προσομοιωτής

Ο προσομοιωτής είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που χρησιμοποιείται για να αναπαράγει τη λειτουργία ή τη συμπεριφορά ενός συστήματος ή μιας διαδικασίας. Συνήθως, ο προσομοιωτής χρησιμοποιεί μια μοντελοποίηση του πραγματικού συστήματος ή διαδικασίας και χρησιμοποιεί αυτό το μοντέλο για να παράγει δεδομένα που αντιστοιχούν στη συμπεριφορά του πραγματικού συστήματος.

aeroplane-sim

Οι προσομοιωτές χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της επιστήμης και της μηχανικής, της υπολογιστικής επιστήμης, της ιατρικής, της αεροναυπηγικής, της οικονομίας και πολλών άλλων. Με τη χρήση ενός προσομοιωτή, μπορείς να εξετάσεις τη συμπεριφορά του συστήματος σε διαφορετικές συνθήκες, να δοκιμάσεις διάφορες παραμέτρους και να κάνεις πειράματα που μπορεί να είναι δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο να πραγματοποιηθούν στην πραγματικότητα.

Οι προσομοιωτές μπορούν να είναι χρήσιμοι για την εκπαίδευση, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, τον έλεγχο και την αξιολόγηση συστημάτων, καθώς και για την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων που θα απαιτούνταν για πραγματικές δοκιμές και πειράματα.

Εξομοιωτής

Ο όρος “εξομοιωτής” συνήθως χρησιμοποιείται ως συνώνυμος με τον όρο “προσομοιωτής”  ομως διαφέρουν σημαντικά. Ο εξομοιωτής προσπαθεί να εξομοιώση μέσω αναπαραγωγή του πραγματικου υλικού όλα τα χαρακτηριστικά μιας οντότητας που ανήκει στην πραγματικότητα.

f1-simulator

Ο εξομοιώτης ενός αυτοκινήτου για παράδειγμα χρησιμοποιεί ας πούμε το πλαίσιο ενος αυτοκινητου και με καταληλους μηχανισμούς κίνησης δια μέσου του λογισμικού που διαθέτει δίνει στον χειριστη την αίσθηση οτι οδηγεί σε πραγματικο περιβάλλον ένα πραγματικό αμάξι.

Σύνοψη

Κλείνοντας καταλαβαίνουμε ότι οι προσομοιωτές μιμούνται μόνο χαρακτηριστικά περιβάλλοντος που μπορούν να υπάρξουν  χρησιμοποιώντας λογισμικό, οι εξομοιωτές αναπαράγουν χαρακτηριστικά τόσο υλικού όσο και λογισμικού.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
1
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Τεχνολογια