Internet

Ο Δράκος του Διαστήματος

Ο Δράκος του Διαστήματος

Σήμερα, όλα υποστηρίζονται από λογισμικό. Πώς θα ήμαστε όμως σίγουροι ότι λειτουργεί στο κενό του διαστήματος; Ο Δράκος του Διαστήματος(spaceX’s Dragon) μας απέδειξε ότι είναι δυνατόν.

Στις 30 Μαΐου 2020, στο Διαστημικό Κέντρο του Κένεντι, γράφτηκε ιστορία. Η SpaceX έστειλε με επιτυχία τους αστροναύτες της NASA, Bob Behnken και Doug Hurley στο διάστημα. Η SpaceX είναι επίσης ή πρώτη ιδιωτική εταιρεία που στέλνει ανθρώπους στο διάστημα.

Δημιουργώντας Την Διεπαφή του Μέλλοντος

dragon-interface

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Dragon της SpaceX είναι τα χειριστήρια του. Δεν υπάρχουν τεράστια πάνελ κουμπιών. Παραμένουν μόνο μερικά για λόγους ασφαλείας. Ως επί το πλείστον, οι αστροναύτες Bob και Doug χρησιμοποίησαν ένα ζευγάρι οθονών αφής για τον έλεγχο του διαστημικού σκάφους. Ήταν μια ριζική απόκλιση από τα προηγούμενα διαστημικά σκάφη.

dragon interface

Για να δημιουργήσει αυτήν τη διεπαφή, η SpaceX ακολούθησε μια διαδικασία σχεδιασμού με επίκεντρο τον άνθρωπο. Σκοπός της να καταστήσει το διαστημικό σκάφος αυτόνομο σε μεγάλο βαθμό.

dragon-hard-keys

 

Τεχνολογίες Διαδικτύου Στο Διάστημα

Αναμφισβήτητα, μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της διεπαφής του Dragon είναι οι τεχνολογίες που την τροφοδοτούν. Πίσω από τις οθόνες, θα διαπιστώσετε ότι το λογισμικό λειτουργεί σε Chromium(Περιηγητής Διαδικτύου) με HTML, JavaScript και CSS. Αυτές είναι όλες οι τεχνολογίες που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή για να διαβάσετε αυτό το άρθρο!

html

Για όσους από εσάς μπορεί να χαθούν, το Chromium είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που χρησιμεύει ως το θεμέλιο για το Google Chrome(Περιηγητής Διαδικτύου)  και πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης. Ενώ HTML, JavaScript και CSS είναι οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πολλών από τους ιστότοπους που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Το έργο ξεκίνησε αρχικά ως ένα πρωτότυπο σε προσομοιωτή. Στη συνέχεια, η ομάδα ανάπτυξης προσπάθησε να το τρέξει σε υλικό(Hardware) πτήσης, και με μερικές τροποποιήσεις, βρήκαν ότι λειτούργησε καλά. Αναπτύσσοντας το πρωτότυπο, η ομάδα κέρδισε περισσότερη εμπιστοσύνη με αυτές τις τεχνολογίες. Ως εκ τούτου, το λογισμικό πτήσης σχεδιάστηκε ανάλογα.

Στο παρελθόν, οι παραδοσιακές μέθοδοι προγραμματισμού της αεροδιαστημικής βασίζονταν σε γλώσσες χαμηλότερου επιπέδου. Η SpaceX απομακρύνθηκε από αυτόν τον κανόνα. Αντ ‘αυτού, όπως και οι πολλοί ιστότοποι που χρησιμοποιούμε καθημερινά, δημιούργησαν μια εφαρμογή ιστού(web app). Η εφαρμογή ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά πληροφοριών στους αστροναύτες μέσα απο ένα σύνολο οθονών αφής για τον έλεγχο του διαστημικού σκάφους.

Συνέχεια στο εμβαθύνοντας στον Κώδικα του Dragon.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
0
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Internet