Internet

Ποία χώρα έχει το γρηγορότερο Internet

fiber-optic

H ταχύτητα του Διαδικτύου καθορίζει πολλούς τομείς τις καθημερινότητας μας. Μπορεί να είναι πρόβλημα εάν αντιμετωπίζετε κακή ταχύτητα ή περιόδους αποσυνδέσεων. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ή να επισκεφθείτε ένα καφέ, τότε αναρωτηθείτε ποιος μπορεί να σας προσφέρει καλύτερο Internet. Αν είστε περίεργοι να μάθετε ποία χώρα έχει το γρηγορότερο Internet διαβάστε.

Ποια χώρα έχει τις υψηλότερες ταχύτητες Διαδικτύου

Οι καλύτερες ταχύτητες διαδικτύου συναντώνται στις παρακάτω χώρες.

Η ταχύτερη ευρυζωνική ταχύτητα Διαδικτύου στον κόσμο υπάρχει στη Σιγκαπούρη, με ρυθμό 242 megabyte ανά δευτερόλεπτο, περισσότερο από το διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου. Επίσης, οι κάτοικοι των ΗΠΑ έχουν μέσο όρο 171 mbits/s και ο Καναδάς 156,94 mbits/s. Η διαφορά οφείλεται κυρίως στο μέγεθος και τις επενδύσεις, με τη Σιγκαπούρη να βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη μικρή περιοχή, έχοντας επενδύσει δισεκατομμύρια από το 2010 στην ευρυζωνική σύνδεση οπτικών ινών.

Η πρωτεύουσα των τυχερών παιχνιδιών το Μονακό κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Οι άνθρωποι που ζουν εντός των συνόρων τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών κέντρων όπως η Ελβετία (στην 4η θέση) επωφελούνται επίσης από γρήγορες ταχύτητες απαραίτητες για την οικονομία. Εδώ, η πολιτική βούληση οδηγεί σε επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας.

chart of internet speeds

Τι γίνεται στην Ρουμανία

Μπορεί να μην περιμένατε να δείτε τη Ρουμανία στον αριθμό 6, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της «λαϊκής δύναμης». Ένας περίεργος συνδυασμός αποφοίτων με τεχνολογική εκπαίδευση και η έλλειψη υπηρεσιών τη δεκαετία του 1990 οδήγησε σε τεράστια ζήτηση για υπηρεσίες Διαδικτύου. Αλλά οι μεγάλοι ISP δεν επένδυσαν στην παροχή υψηλών ταχυτήτων. Έτσι, οι άνθρωποι δημιούργησαν τα δικά τους δίκτυα και συστήματα καλωδίων και κάποιοι έφτασαν μέχρι να κρεμάσουν καλώδια σε δέντρα και να εισβάλουν σε δημόσιους τηλεφωνικούς κόμβους. Σήμερα, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου επενδύουν σημαντικά στη Ρουμανία. Η Ουγγαρία, έρχεται στην 9η θέση, ανέπτυξε επίσης τη γρήγορη υπηρεσία Διαδικτύου μέσω ενός συνδυασμού ανθρώπινης δύναμης και έντονου ανταγωνισμού.

internet

Μια χώρα με ενδιαφέρον είναι η Ιαπωνία (πιο κάτω στον αριθμό 20). Ένα πρόσφατο έργο τεχνολογίας Διαδικτύου παρήγαγε ταχύτητες μεταφοράς Διαδικτύου 319 Terabits ανά δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας σπάνια ορυκτά στην ανάπτυξη τεχνολογίας οπτικών ινών και λέιζερ. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι τέτοιες ταχύτητες θα μας επιτρέψουν να κατεβάσουμε ένα βιντεοπαιχνίδι σχεδόν στιγμιαία. (Εδώ ελπίζουμε ότι η καινοτομία της Ιαπωνίας να υιοθετηθεί παντού).

Γιατί οι ταχύτητες περιεχομένου διαφέρουν

Εντός χωρών, ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει σκόπιμα τις ταχύτητες σύνδεσης είναι οι πάροχοι. Με τους κανονισμούς για τους ISP, μπορεί να περιμένετε ότι κάθε ιστότοπος και υπηρεσία που επισκέπτεστε έχουν την ίδια ταχύτητα και ποιότητα όταν περιηγείστε στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Οι πάροχοι επιβραδύνουν σκόπιμα ταχύτητες για ορισμένες υπηρεσίες. Σε πολλές χώρες με ελλειπή νομοθεσία για το Διαδίκτυο, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να εμποδίζει τους παρόχους να επιβραδύνουν τις ταχύτητες σύνδεσης.

Η σημασία της ουδετερότητας του διαδικτύου

Η ουδετερότητα του διαδικτύου είναι όταν η ταχύτητα και η ποιότητα πρέπει να είναι οι ίδιες παντού και ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στους παρόχους Διαδικτύου να λαμβάνουν αποφάσεις για το τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να δείτε στο Διαδίκτυο.

net-neutrality

Ελέγξτε την ταχύτητά σας

Εάν ζείτε σε πόλη ή χωριό, θα έχετε διαφορετικές επιλογές σχετικά με τον πάροχο που μπορείτε να επιλέξετε. Αξίζει να ελέγξετε την τρέχουσα υπηρεσία σας χρησιμοποιώντας δωρεάν εργαλεία μέτρησης ταχύτητας Internet:

 

 

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
3
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Internet