TutorialsΟδηγός για Αρχάριους

Μετατρέψετε αρχεία σε PDF στα Windows 10

Μετατρέψετε αρχεία σε PDF στα Windows 10

Πολλοί ιστότοποι δέχονται συγκεκριμένους τύπους αρχείων για παράδειγμα PDF. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο για βιογραφικά, συνοδευτικά γράμματα και εργασίες. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πως να μετατρέψετε αρχεία σε PDF στα Windows 10.

Τα στιγμιότυπα ή αποκόμματα οθόνης που παίρνετε στον υπολογιστή σας, είτε με το εργαλείο αποκοπής είτε με άλλο τρόπο, είναι πιθανό να αποθηκευτούν ως τύπος αρχείου JPEG ή PNG.

JPEG-> Joint Photographic Experts Group

Είναι ένα πρότυπο απωλεστικής συμπίεσης εικόνων. Λόγω του ότι το JPEG αφορά απωλεστική συμπίεση, εμφανίζονται ατέλειες στην εικόνα. Ανάλογα με το επίπεδο συμπίεσης που θα επιλεγεί (0 έως 100) αυξάνεται ή μειώνεται η ποιότητα της εικόνας μαζί με το μέγεθος του αρχείου.

PNG-> Portable Network Graphics

Είναι μια μορφή αρχείου που υποστηρίζει συμπίεση δεδομένων χωρίς απώλειες.

PDF-> Portable Document Format

Είναι φόρμα αρχείου που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση εγγράφων ανεξαρτήτως λογισμικού, hardware και λειτουργικού συστήματος.

Μετατροπή

Επειδή τα PDF δεν είναι μορφή εικόνας, ο τρόπος που πρέπει να τα μετατρέψετε είναι λίγο περίεργος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι τόσο προφανές πώς υποτίθεται ότι πρέπει να το κάνετε.

  1. Ανοίξτε την εικόνα κάνοντας διπλό κλικ πάνω της. Από προεπιλογή, θα πρέπει να το ανοίξει με την εφαρμογή Φωτογραφίες. Εάν για κάποιο λόγο έχετε αλλάξει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο, μετακινηθείτε στο “Άνοιγμα με” και επιλέξτε “Φωτογραφίες” από τη λίστα.
  2. Μόλις φορτωθεί, πατήστε Ctrl + P για εκτύπωση ή χρησιμοποιήστε το εικονίδιο εκτύπωσης στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Φωτογραφίες.PDF to jpg
  3. Στο μενού που εμφανίζεται, θα μπορείτε να επιλέξετε πού θέλετε να εκτυπώσετε την εικόνα σας. Επιλέξτε “Εκτύπωση Microsoft to PDF” ως εκτυπωτή σας.PDF to jpg
  4. Όταν πατήσετε “Εκτύπωση”, θα ερωτηθείτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το νέο αρχείο PDF. Επιλέξτε έναν φάκελο και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας.

Αυτά είναι τα απλά βήματα για να μετατρέψετε αρχεία σε PDF στα Windows 10. Την ίδια διαδικασία ακολουθώ για κάποιο άλλο αρχείο κειμένου ή ακόμα και το περιεχόμενο ιστοσελιδας.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
1
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
1
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Tutorials