Τεχνολογια

Η νέα εποχή στα Windows

windows11

Η Microsoft αναβαθμίζει ξανά το λειτουργικό σύστημα και μας προσφέρει καινούριες δυνατότητες. Τα Windows 11 προσφέρουν έναν ήρεμο και δημιουργικό χώρο όπου μπορείτε να ασχοληθείτε με ό,τι σας αρέσει. Από το ανανεωμένο μενού Έναρξη έως τους νέους τρόπους για να συνδέεστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ειδήσεις, παιχνίδια και περιεχόμενο, τα Windows 11 σας χαρίζουν ένα χώρο για να σκέφτεστε, να εκφράζεστε και να δημιουργείτε με φυσικό τρόπο. Η νέα εποχή στα Windows

Ποιες είναι οι απαιτήσεις των Windows 11

Τα Windows 11 θα κυκλοφορήσουν το 2021.Η τελευταία εκτίμηση είναι ότι θα βγουν τον Οκτώβριο. Θα είναι δωρεάν ως αναβάθμιση για χρήστες Windows 10. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Εν τω μεταξύ, η πρώτη beta των Windows 11 κυκλοφόρησε μέσω του Beta Channel του προγράμματος Windows Insider.

Οι απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11 είναι χαμηλές.

  • CPU 1 GHz
  • 4 GB RAM
  • 64 GB αποθηκευτικού χώρου.

Θα χρειαστείτε επίσης έναν υπολογιστή με τσιπ ασφαλείας TPM και δυνατότητα Secure Boot. Οι απαιτήσεις λένε επίσης ότι χρειάζεστε μοντέλο επεξεργαστή 8ης γενιάς. Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα το εργαλείο που αξιολογεί την ικανότητα του υπολογιστή σας να εκτελεί Windows 11. Το πρόγραμμα τρέχει εάν έχετε εγγραφεί στο windows insider program από τον παρακάτω σύνδεσμο. PC Health Check app.

new look

Η καινούρια εμφάνιση

Μεγάλο μέρος είναι ο επανασχεδιασμός της διεπαφής. Τα Windows 11 είναι πιο οικεία από ό, τι θα περίμενε κανείς. Έχουν δανειστεί στοιχεία από το Chrome OS. Τα παράθυρα και οι πολλαπλές εργασίες παραμένουν πολύ πιο προηγμένα και στα Windows. Η διεπαφή παίρνει τις στρογγυλεμένες γωνίες του macOS, κάτι που δεν είναι πραγματικά σημαντική αλλαγή, αλλά δίνει στο OS μια πιο ήπια εμφάνιση. Μεγάλο μέρος του νέου σχεδιασμού φέρνει μια ευπρόσδεκτη νέα απαλότητα και συνέπεια στη διεπαφή των Windows.

Γραμμή εργασιών, μενού Έναρξη και Εξερεύνηση αρχείων

Για δεκαετίες, το κουμπί Έναρξη των Windows ήταν στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, τώρα μετακινείτε στο κέντρο. Ευτυχώς, μια επιλογή στοίχισης γραμμής εργασιών σάς επιτρέπει να επιστρέψετε στο κουμπί Έναρξη στην αριστερή γωνία.

new look

Με τα Windows 11, είναι απολύτως σαφές ποια προγράμματα εκτελούνται, καθώς τα κουμπιά της γραμμής εργασιών για την εκτέλεση προγραμμάτων είναι ευρύτερα. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τα κουμπιά για να δείτε μια μικρογραφία του παραθύρου της εφαρμογής και να κάνετε δεξί κλικ για να ανοίξετε τη Λίστα μετάβασης με πρόσφατα έγγραφα ή άλλες συνήθεις ενέργειες για την εφαρμογή.

Ο File Explorer παρέχει ένα καλό παράδειγμα της νέας εμφάνισης των Windows 11, ιδιαίτερα των ενημερωμένων στοιχείων ελέγχου αριστερού πίνακα και εικονιδίων φακέλου. Σημειώστε την απλοποιημένη κορδέλα στο επάνω μέρος, η οποία είναι μικρότερη και αποσπά την προσοχή λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη Εξερεύνηση αρχείων. Το κουμπί Νέο επάνω αριστερά λειτουργεί για νέους φακέλους ή έγγραφα που υποστηρίζονται από τις εφαρμογές σας και είναι διαθέσιμες οι ίδιες επιλογές προβολής (λίστα, λεπτομέρειες, εικονίδια διαφορετικού μεγέθους) για αρχεία.

Widgets στα Windows 11

Μια από τις λίγες πραγματικές νέες δυνατότητες στα Windows 11 είναι ο πίνακας γραφικών στοιχείων. Βέβαια δεν είναι εντελώς νέο, καθώς η αναδυόμενη γραμμή εργασιών Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα που έφτασε στα Windows 10 πρόσφατα κάνει σχεδόν τα ίδια πράγματα.

widget w11

Ειδοποίηση και Γρήγορες ρυθμίσεις

Η Microsoft έχει χωρίσει το Κέντρο δράσης των Windows 10 σε δύο ξεχωριστά. Αυτό μοιάζει με αυτό που έκανε η Apple με τις ειδοποιήσεις του macOS, οι οποίες παλιά ήταν ένα καθαρό, απλό, ενιαίο πλαίσιο, αλλά τώρα αποτελούν μια συλλογή από μικρότερα αναδυόμενα παράθυρα.

Ο πίνακας Γρήγορες ρυθμίσεις ανοίγει όταν κάνετε κλικ ή πατήσετε το εικονίδιο Wi-Fi, ηχείο ή μπαταρία. Από προεπιλογή, εμφανίζει κουμπιά για Wi-Fi, Bluetooth, Λειτουργία πτήσης, Εξοικονόμηση μπαταρίας, Βοήθεια εστίασης και Προσβασιμότητα, μαζί με την ρύθμιση για την ένταση του ήχου και τη φωτεινότητα της οθόνης.

settings w11

Ρυθμίσεις

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στα Windows 10 ήταν οι πολλαπλοί τρόποι για να πραγματοποιήσεις μια ρύθμιση. Στη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις, των Windows 11 αυτή η ασυνέπεια εξαφανίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου. Για ορισμένες συσκευές, όπως ήχου, εξακολουθείτε να βλέπετε τα περιεχόμενα σε παλιό στυλ, αν και το παράθυρο έχει το νέο σχέδιο.

Οι ρυθμίσεις φωτεινής και σκοτεινής λειτουργίας εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή ρύθμισης Εξατομίκευση> Χρώματα και φαίνονται πολύ καλύτερες από ό, τι στα Windows 10, ιδιαίτερα στη σκοτεινή λειτουργία, η οποία χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τη διαφάνεια. Η σκοτεινή λειτουργία μπορεί να συγκριθεί ισάξια σε σχέση με αυτή του macOS.

Διατάξεις παραθύρων και πολλαπλές εργασίες

Τα Windows έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό το macOS με τον τρόπο που επιτρέπουν να τακτοποιείτε παράθυρα εφαρμογών. Το χάσμα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο με τη νέα επιλογή Διατάξεων των Windows 11. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε βάζοντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί μεγιστοποίησης στην επάνω δεξιά γωνία οποιουδήποτε παραθύρου. Όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί μεγιστοποίησης, βλέπετε μια επιλογή διατάξεων. Δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα, τρία με ένα μεγάλο και δύο μικρά και ούτω καθεξής όπως φαίνεται παρακάτω.

Τα Windows εξακολουθούν να προσφέρουν πολλούς εικονικές επιφάνειες εργασίας, κάτι που είναι απίστευτα χρήσιμο για τον διαχωρισμό εφαρμογών εργασίας και ιστότοπων από προσωπικές. Πατάω είτε το πλήκτρο Ctrl – Windows Key – Arrow για να μετακινούμαι μπρος -πίσω μεταξύ τους είτε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key – Tab για να επιλέξω μία από την Προβολή εργασιών.

multi pc w11

Νέο App Store με υποστήριξη Android

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι τα Windows 11 θα μπορούν να τρέχουν εφαρμογές Android, αν και με ορισμένες προειδοποιήσεις. Είτε θα πρέπει να τα εγκαταστήσετε μέσω του Amazon Appstore που λειτουργεί μέσα στο Microsoft Store των Windows είτε ως φορτωμένο APK. Όπως και το υπόλοιπο περιβάλλον εργασίας, το Store λαμβάνει μια κομψή ανανέωση σχεδιασμού, αλλά στην προεπισκόπηση κατασκευής οι εφαρμογές Android δεν είναι ακόμη διαθέσιμες. Σημειώστε ότι εκτός από εφαρμογές, το Store προσφέρει Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και παιχνίδια.

app store w1

Τι δεν υπάρχει πια

Μερικές προβολές παραθύρων που προσωπικά μου αρέσουν αλλά προφανώς ελάχιστα χρησιμοποιούνται, εξαφανίζονται. Το Aero Peek και το Aero Shake έχουν φύγει από την έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11 που δοκίμασα. Η Microsoft λέει ότι ο φωνητικός βοηθός AI δεν θα προεγκατασταθεί σε συστήματα Windows 11 κατά την εκκίνηση. Τα ζωντανά πλακίδια έχουν επίσης φύγει, με τα Widgets να αντικαθιστούν τώρα τη λειτουργικότητά τους. Η λειτουργία tablet θα αντικατασταθεί από αυτό που η Microsoft ονομάζει “νέα λειτουργικότητα και ικανότητα … για στάσεις προσάρτησης και αποσύνδεσης πληκτρολογίου”. Ένα άλλο θύμα είναι το Χρονολόγιο των Windows 10, και αναμφίβολα θα υπάρξουν περισσότερες αφαιρέσεις σε δυνατότητες μέχρι να κυκλοφορήσουν τα Windows 11.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
2
Μου αρέσει
1
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Τεχνολογια