Τεχνολογια

Meta το facebook

meta-facebook

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι το όνομα αλλάζει σε Meta. «Είμαστε μια εταιρεία που δημιουργεί τεχνολογία για να ενώνει», είπε ο Zuckerberg. «Μαζί, μπορούμε επιτέλους να βάλουμε τους ανθρώπους στο επίκεντρο της τεχνολογίας».

Με την πάροδο του χρόνου, ελπίζω να μας βλέπουν ως μια εταιρεία με το όνομα metaverse.

Τι είναι το metaverse

Τους τελευταίους μήνες μπορεί να έχετε ακούσει για κάτι που ονομάζεται metaverse. Ίσως έχετε διαβάσει ότι το πρόκειται να αντικαταστήσει το διαδίκτυο.

meta

Tο metaverse είναι δύσκολο να εξηγηθεί για έναν λόγο: δεν υπάρχει. Είναι εν μέρει ένα όνειρο για το μέλλον του Διαδικτύου και εν μέρει ένας τακτοποιημένος τρόπος να συμπυκνωθούν ορισμένες τρέχουσες τάσεις στην ηλεκτρονική. Συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης τρισδιάστατων κόσμων σε πραγματικό χρόνο.

Αλλά ας δούμε το διασκεδαστικό μέρος. Ίσως να αρχίσετε να ελέγχετε τη ροή σας στο Facebook στο Fortnite με ένα ζευγάρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Ακόμα να σας προσκαλούν οι φίλοι σας σε cyber-brunch αντί για κανονικό brunch.

Δεν υπάρχει καθολικά αποδεκτός ορισμός του πραγματικού «metaverse», εκτός ίσως από το ότι είναι ο πιο πιθανός διάδοχος του Διαδικτύου.

Η Facebook το περιγράφει ως ένα σύνολο εικονικών χώρων όπου μπορείς να δημιουργήσεις και να εξερευνήσης με άλλα άτομα που δεν βρίσκονται στον ίδιο φυσικό χώρο με εσάς.

Τι θα μπορείς να κάνεις εκεί μέσα

Σε άρθρο του ο Zuckerberg  αναφέρει. Στο metaverse,όλα είναι εφικτά. Η τηλεμεταφορά ως ολόγραμμα στο γραφείο σας χωρίς μετακίνηση, παρακολούθηση συναυλίας με φίλους ή μια επίσκεψη στο σαλόνι των γονιών σας.

Θα μεταφέρετε αυτές τις εμπειρίες σε διαφορετικές συσκευές. Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για να παραμείνετε παρόντες στον φυσικό κόσμο. Εικονική πραγματικότητα για πλήρη εμβάθυνση. Αυτό δεν γίνεται για να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος στις οθόνες, έχει να κάνει με το αλλαγή του χρόνου που ήδη περνάμε εκεί καλύτερο.

Συνοψίζοντας ο ιδρυτής του Facebook αναφέρει.

Είμαστε μια εταιρεία που εστιάζει στη επικοινωνία των ανθρώπων. Ενώ οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία, εμείς εστιάζουμε στην δημιουργία τεχνολογίας ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
0
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
1
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Τεχνολογια