Προγραμματισμος

Προγραμματισμός για παιδιά

Προγραμματισμός γαι παιδιά

Ο προγραμματισμός έχει καταστεί απαραίτητη δεξιότητα για ενήλικες και παιδιά, και το Διαδίκτυο είναι γεμάτο προγράμματα εκμάθησης. Τα οφέλη από την εκμάθηση κώδικα είναι τεράστια: Η δημιουργία απλών ιστότοπων και παιχνιδιών βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν το σχεδιασμό, τη λογική τους και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Επίσης τους επιτρέπει να εκφράζουν ιδέες και δημιουργικότητα με μοναδικούς τρόπους. Στην συνέχεια ο Προγραμματισμός για παιδιά και οι δωρεάν πλατφόρμες.

Δωρεάν προγράμματα

Code.org

Ο ιστότοπος αυτού του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Μοιράζεται πολλούς χρήσιμους διαδικτυακούς πόρους, εφαρμογές, ακόμη και σχολεία που διδάσκουν προγραμματισμό.

codekid

Ο δημιουργός πίσω από το κίνημα Hour of Code οδήγησε πολλές εταιρείες τεχνολογίας να δημιουργήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα. Η σελίδα Hour of Code για παιδιά του Code.org περιλαμβάνει δεκάδες παιχνίδια προγραμματισμού βασισμένα από το Moana έως το Minecraft . Αυτό που είναι ιδιαίτερα ωραίο είναι οι πολλές επιλογές δραστηριότητας που είναι προσβάσιμες εκτός σύνδεσης.

Code Monster

Ιδιαίτερα χρήσιμο για να δείξει γρήγορα την πολύ βασική φύση του κώδικα και πώς λειτουργεί, το Code Monster παρουσιάζει στους επισκέπτες δύο παρακείμενα κουτιά. Το ένα εμφανίζει κώδικα, το άλλο δείχνει τι κάνει ο κώδικας. Καθώς παίζετε με τον κώδικα (με κάποια βοήθεια από μια προτροπή, και ίσως από έναν γονέα για να ξεκινήσετε), μαθαίνετε τι κάνει κάθε εντολή.

Scratch

Σχεδιασμένο από μαθητές του MIT απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών, αυτή η εύχρηστη γλώσσα προγραμματισμού που αποτελεί το θεμέλιο εκμάθησης προγραμματισμού πολλών σχολείων επιτρέπει στα παιδιά να χτίσουν σχεδόν ό, τι μπορούν να ονειρευτούν. Δεν υπάρχουν ασαφείς γραμμές κώδικα εδώ. Αντ ‘αυτού, τακτοποιήστε και τραβήξτε μαζί Scratch blocks σαν να είναι εικονικό Lego (όλα με τη βοήθεια μιας αναιδούς γάτας) Είναι κάτι περισσότερο από έναν οδηγό. Eίναι μια ζωντανή διαδικτυακή κοινότητα προγραμματιστών που ανταλλάσσουν ιδέες και έμπνευση.

Προγραμματισμός γαι παιδιά

mBlock

Με βάση το Scratch και την προσέγγιση του “δομικού στοιχείου” στον κώδικα, το mBlock προσφέρει ένα βήμα για τα μεγαλύτερα παιδιά που θέλουν να μάθουν επίσης Python, AI(Τεχντή Νοημοσύνη) και άλλες δεξιότητες. Για παιδιά που μαθαίνουν καλύτερα παίζοντας παιχνίδια, η πλατφόρμα είναι επίσης διαθέσιμη δωρεάν σε εφαρμογές για κινητά.

Raspberry Pi

Υπάρχει και εδώ μια πλαφόρμα που αξιοποιεί το Scratch και τρέχει έιτε online είτε απο το raspberry pi μας.

Προσοχή δεν έχουν όλες οι πλατφόρμες υποστήριξη στα ελληνικα.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
6
Μου αρέσει
3
Αγαπημένο
1
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Προγραμματισμος