Τεχνολογια

Εφαρμογές της τεχνολογίας Neuralink

Εφαρμογές της τεχνολογίας Neuralink

Ένας άμεσος σύνδεσμος μεταξύ της τεχνολογίας Neuralink και του εγκεφάλου με εφαρμογές στην καθημερινότητα.

Ποιους θα βοηθήσει

Ο αρχικός στόχος της τεχνολογίας είναι να βοηθήσουν άτομα με παράλυση να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους.

Mέσω του ελέγχου υπολογιστών και κινητών συσκευών αυτό θα είναι δυνατό. Οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να επικοινωνούν πιο εύκολα μέσω σύνθεσης κειμένου ή ομιλίας, να περιηγούνται στον ιστό ή να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους μέσω φωτογραφιών, τέχνης ή εφαρμογών γραφής.

 

Neuralink brain damage

Στην πρώτη εφαρμογή είναι ο έλεγχος του υπολογιστή για άτομα με τραυματισμό στο νωτιαίο μυελό. Υπάρχουν πολλές άλλες πιθανές μελλοντικές εφαρμογές για το σύνδεσμο. Αυτά περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της κινητικής και αισθητηριακής λειτουργίας και τη θεραπεία νευρολογικών διαταραχών.

Το αφεντικό της Tesla Elon Musk είπε σε συνέντευξή του αργά την Κυριακή ότι ο σύνδεσμος έχει συνδεθεί με μια μαϊμού. Η μαϊμού τώρα μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια με τη σκέψη της.

Με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, η ομάδα του Neuralink με περίπου 100 άτομα προσπαθεί να αναπτύξει μια εφαρμόσιμη διεπαφή υπολογιστή-εγκεφάλου. Ο Musk το περιγράφει ως Fitbit στο κρανίο σας με μικροσκοπικά καλώδια που μπαίνουν στον εγκέφαλό σας.

Είπε ότι ο στόχος του Neuralink είναι να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο οι πληροφορίες μπορούν να ρέουν από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε μια μηχανή.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει πιο έξυπνη και η τεχνολογία του Neuralink θα μπορούσε μια μέρα να επιτρέψει στους ανθρώπους να «συμβαδίζουν» με αυτή.

Σύμφωνα με τον Musk….

Οι άνθρωποι είναι ήδη «cyborgs» επειδή έχουν ένα τριτοβάθμιο «ψηφιακό στρώμα» χάρη στην χρήση των τηλέφωνων, των υπολογιστών και  των εφαρμογών.

cerebro

Μακροπρόθεσμα, ο Musk ισχυρίζεται ότι το Neuralink θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να στέλνουν ιδέες ο ένας στον άλλο χρησιμοποιώντας τηλεπάθεια. Επίσης όλες αυτές οι ιδέες σαν σύνολο να υπάρχουν σε «αποθηκευμένη κατάσταση». Στόχος να μπορούν να μεταφορτωθούν αφού πεθάνει κάποιος σε ρομπότ ή σε άλλο άνθρωπο.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
1
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Τεχνολογια