Τεχνολογια

Κρυπτονομίσματα 101

Κρυπτονομίσματα 101

Ας ξεκινήσουμε με την ιστορία των κρυπτονομισμάτων.Κρυπτονομίσματα 101.

1998 – 2009 Τα προ-Bitcoin χρόνια

Αν και το Bitcoin ήταν το πρώτο επίσημο κρυπτονόμισμα, υπήρξαν προηγούμενες προσπάθειες δημιουργίας. Κατεύθυνση τα λογιστικά βιβλία που προστατεύονταν με κρυπτογράφηση. Δύο παραδείγματα κρυπτασφάλισης για νομίσματα ήταν το B-Money και το Bit Gold. Τα οποία διατυπώθηκαν αλλά ποτέ δεν αναπτύχθηκαν πλήρως.

2008 – Ο μυστηριώδης κ. Nakamoto

Ένα έγγραφο με την ονομασία Bitcoin – A Peer to Peer Electronic Cash System δημοσιεύτηκε σε μια συζήτηση Forum σχετικά με την κρυπτογραφία. Δημοσιεύτηκε από κάποιον που ονομάζεται Satoshi Nakamoto, του οποίου η πραγματική ταυτότητα παραμένει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.

2009 – Η αρχή του Bitcoin

Το λογισμικό Bitcoin διατίθεται για πρώτη φορά στο κοινό και η εξόρυξη(mining) – ξεκινά. Εξόρυξη είναι η διαδικασία με την οποία δημιουργούνται νέα Bitcoin. Κατόπιν καταγράφονται και επαληθεύονται οι συναλλαγές στο blockchain.

2010 – Η πρώτη πραγματική αξία του Bitcoin

Δεδομένου ότι δεν είχε ποτέ πραγματοποιηθεί συναλλαγή. Ήταν αδύνατο να εκχωρηθεί χρηματική αξία στις μονάδες του αναδυόμενου κρυπτονομίσματος. Το 2010, κάποιος αποφάσισε να πουλήσει τα δικά του Κρυπτονομίσματα για πρώτη φορά – ανταλλάσσοντας 10.000 από αυτά για δύο πίτσες. Αν ο αγοραστής κράτησε αυτά τα Bitcoin, η σημερινή τους αξία είναι πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

crypto-coins

2011 – Εμφανίζονται και άλλα Κρυπτονομίσματα

Καθώς το Bitcoin αυξάνει τη δημοτικότητά του. Η ιδέα των αποκεντρωμένων και κρυπτογραφημένων νομισμάτων αυξάνεται. Εμφανίζονται τα πρώτα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα. Αυτά είναι μερικές φορές γνωστά ως altcoin. Γενικά προσπαθούν να βελτιωθούν σε σύγκριση με τον σχεδιασμό του Bitcoin προσφέροντας μεγαλύτερη ταχύτητα, ανωνυμία ή κάποιο άλλο πλεονέκτημα. Μεταξύ των πρώτων που εμφανίστηκαν ήταν τα Namecoin και Litecoin. Επί του παρόντος, κυκλοφορούν πάνω από 1.000 κρυπτονομίσματα.

2013 – Η τιμή του Bitcoin καταρρέει.

Λίγο πριν η τιμή ενός Bitcoin φτάσει τα 1.000 $ για πρώτη φορά,  αρχίζει γρήγορα να μειώνεται. Πολλοί που επένδυσαν χρήματα σε αυτό το σημείο θα υπέστησαν ζημίες καθώς η τιμή έπεσε στα 300$ περίπου. Θα περνούσαν δύο χρόνια πριν φτάσει ξανά τα 1.000$.

cryptocurrency

2016 – Ethereum και ICOs.

Η άφιξη του Ethereum χαρακτηρίστηκε από την εμφάνιση των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICOs). Πρόκειται για πλατφόρμες συγκέντρωσης χρημάτων που προσφέρουν στους επενδυτές την ευκαιρία να πουλήσουν και να αγοράσουν ουσιαστικά σαν μετοχές. Στις ΗΠΑ, η SEC προειδοποίησε τους επενδυτές ότι λόγω της έλλειψης εποπτείας, οι ICO θα μπορούσαν εύκολα να είναι απάτες ή προγράμματα ponzi που μεταμφιέζονται ως νόμιμες επενδύσεις. Η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε ακόμη περισσότερο, απαγορεύοντας εντελώς τα κρυπτονομίσματα.

2017 – Το Bitcoin φτάνει τα 10.000 $ και αυξάνεται.

Μια σταδιακή αύξηση στον τρόπο όπου θα μπορούσε να δαπανηθεί το Bitcoin συνέβαλε στη συνεχιζόμενη αύξηση της δημοτικότητάς του. Σταδιακά καθώς όλο και περισσότερες χρήσεις εμφανίστηκαν. Κατέστη σαφές ότι περισσότερα χρήματα ρέουν στο οικοσύστημα Bitcoin και cryptocoin. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ανώτατο όριο αγοράς όλων των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε. Από 11 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρέχον ύψος του πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Τράπεζες όπως η Barclays, η Citi Bank, η Deutsche Bankand BNP Paribas δήλωσαν ότι διερευνούν τρόπους με τους οποίους μπορεί να είναι σε θέση να συνεργαστούν με το Bitcoin. Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία πίσω από το Bitcoin – blockchain – πυροδότησε μια επανάσταση στη βιομηχανία fintech (και πέραν αυτού) που μόλις ξεκινά.

Όποια και αν είναι η άποψή σας για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα φαίνεται ότι είναι εδώ για να μείνουν.

Συνέχεια στο τεχνολογίες των κρυπτονομισμάτων.

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
3
Μου αρέσει
2
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Τεχνολογια