Προγραμματα

Εύρεση της χαμηλότερης τιμής καυσίμου

fuelGR

Τον τελευταίο καιρό η τιμή της βενζίνης αλλά και των άλλων καυσίμων δεν λέει να σταματήσει σε κάποιο σημείο. Τα μέτρα από τις κυβερνήσεις δεν επαρκούν και όλοι θέλουμε την καλύτερη δυνατή τιμή. Σε αυτό το δύσκολο καιρό θα παρουσιάσουμε μια εφαρμογή την fuelGR, σκοπός της είναι να μας παρουσιάζει τις τρέχουσες τιμές καυσίμων στα ελληνικά πρατήρια. Επίσης το ακόμα πιο ενδιαφέρον η εύρεση της χαμηλότερης τιμής καυσίμου.

Ελληνική καινοτομία «FuelGR»

Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε από ομάδα φοιτητών του τμήματος ψηφιακών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με την καθοδήγηση του Καθηγητή Εφαρμογών  Φώτη Κόκκορα. Δημιουργός της βάσης δεδομένων και των αρχικών μηχανισμών αποδελτίωσης του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων (με το DEiXTo).Επίσης καθόρισε τις λειτουργικές προδιαγραφές των εφαρμογών. Έτσι οι φοιτητές κατάφεραν να μας δώσουν αυτό το χρήσιμο εργαλείο.

web-based-fuelGR-map

Πως Δουλεύει

Με την εφαρμογή fuelGR μπορείτε να δείτε σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων στην Ελλάδα. Ανάλογα με την έκδοση, η εφαρμογή λαμβάνει δεδομένα με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής ή με υπόδειξη της περιοχής πάνω στο χάρτη (εκδόσεις για Android, iOS και Browser) ή με επιλογή Νομού και Δήμου (λοιπές εκδόσεις). Επιπλέον μπορείτε να ορίσετε τύπο καυσίμου και τυχόν προτίμηση σε premium εκδοχές, εταιρίες και παλαιότητα τιμών.

Η εφαρμογή είναι η μόνη με εμπλουτισμένο σετ δεδομένων και επιβεβαιωμένες θέσεις για τα περισσότερα πρατήρια. Ως αποτέλεσμα μπορείτε να δείτε μέχρι και φωτογραφίες των πρατηρίων (τις παρέχει το Google StreetView). Να ζητήσετε οδηγίες μετάβασης προς αυτά. Για όσα πρατήρια δεν είναι γνωστή η θέση τους, η εφαρμογή παρέχει  τη δυνατότητα να υποδείξετε εσείς τη σωστή θέση. Έτσι συμβάλλετε στη βελτίωση της υπηρεσίας για όλους τους χρήστες.

fuelGR-attributes

Τα βασικά στοιχεία των πρατηρίων (επωνυμία, διεύθυνση, μάρκα) και οι τιμές πώλησης πηγαζουν από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Όποτε η εύρεση της χαμηλότερης τιμής καυσίμου είναι ευκολότερη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει στην εφαρμογή κάποιο γνωστό σας πρατήριο τότε αυτό είτε δεν είναι γραμμένο στο Παρατηρητήριο Τιμών ή έχει πάνω από 30 μέρες να ενημερώσει τιμές. Το πρατήριο έχει υποχρέωση βάσει Νόμου να κάνει και τα δύο, άρα μπορείτε να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη του να εγγραφεί στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων. Δηλαδή να ενημερώνει τακτικά τις τιμές ώστε να προβάλλεται και στο fuelGR.

Χρονικό ανάπτυξης

Η εξέλιξη της εφαρμογή fuelGR συνεχίζει στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Η πρώτη έκδοση είναι πίσω στο 2014. Γρήγορα έγινε η κορυφαία εφαρμογή ενημέρωσης για βενζινάδικα και τιμές καυσίμων στην Ελλάδα. Βραβευμένη από το ΤΕΕ και μόνιμα στις πρώτες θέσεις στην κατηγορία της στο Google Play Store, έχει πάνω από 180 χιλιάδες πιστούς χρήστες. Αναγνωρίζοντας την ποιότητα και τη χρησιμότητά της, σε συνδυασμό και με την συνεχή υποστήριξη από την ομάδα ανάπτυξης, έγραψαν γι’αυτή διθυραμβικές αξιολογήσεις στο Play Store και έδωσαν τη μέγιστη βαθμολογία.

Πλατφόρμες που υποστηρίζει

Η εφαρμογή μπορεί να τρέξει σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα.

  1. Android
  2. iOS/MacOS
  3. Σε διάφορους Περιηγητές διαδικτύου
  4. WinPhone 8
  5. Windows 8/10

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
0
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Προγραμματα