Τεχνολογια

Neuralink η Διεπαφή του Εγκεφάλου

Neuralink η Διεπαφή του Εγκεφάλου

Το Neuralink είναι μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων ανθρώπων. Δημιουργούνε το μέλλον των διεπαφών(interface) του εγκεφάλου. Κατασκευάζουν συσκευές που θα βοηθήσουν τα άτομα με παράλυση. Στόχος επίσης να εφεύρουν νέες τεχνολογίες που θα επεκτείνουν τις ικανότητές μας, την κοινότητά μας και τον κόσμο μας.

Ο Εγκέφαλος

Ο εγκέφαλος είναι ένας τεράστιος ιστός επικοινωνίας. Μας επιτρέπει να μετακινούμαστε, να σκεφτόμαστε, να νιώθουμε και να αντιλαμβανόμαστε τα πάντα γύρω μας. Το Neuralink θέλει να προχωρήσει την επιστήμη του εγκεφάλου στο επόμενο επίπεδο.

Υπάρχουν 86 δισεκατομμύρια νευρώνες στον εγκέφαλό μας

Οι νευρώνες στέλνουν και λαμβάνουν πληροφορίες. Έχουν επίσης πολλούς διαφορετικούς τύπους. Όμως τρία μέρη τους ξεχωρίζουν: ο δενδροειδής που λαμβάνει ένα σήμα, ένα κυτταρικό σώμα που ονομάζεται soma που υπολογίζει το σήμα και έναν άξονα που στέλνει το σήμα.

νευρώνες

Οι νευρώνες του εγκεφάλου μας συνδέονται μεταξύ τους για να στέλνουν και να λαμβάνουν σήματα μέσω συνδέσεων άξονα-δενδροειδή νευρώνων που ονομάζονται συνάψεις.

Οι νευρώνες επικοινωνούν μέσω Ηλεκτρικών Σημάτων

Η τεχνολογία Neuralink έρχεται στο προσκήνιο. Μπορούμε να καταγράψουμε τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου και να τα αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως.

Ο Σύνδεσμος (The Link)

Το πρώτο νευρικό εμφύτευμα που θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε έναν υπολογιστή ή μια κινητή συσκευή οπουδήποτε κι αν είμαστε με τη σκέψη.

the-link

Πως Γίνετε ;

Νήματα μικρής κλίμακας εισάγονται σε περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση. Κάθε νήμα περιέχει πολλά ηλεκτρόδια και τα συνδέει με ένα εμφύτευμα, το Link.

H εμφυτευμένη συσκευή επεξεργάζεται, διεγείρει και μεταδίδει νευρικά σήματα.

link

Νευρικά νήματα εύκαμπτα και πολλά περιέχουν ηλεκτρόδια για την ανίχνευση νευρικών σημάτων.

Υπάρχει επίσης φορτιστής που είναι συμπαγής επαγωγικός φορτιστής. Συνδέεται ασύρματα στο εμφύτευμα για φόρτιση της μπαταρίας από έξω.

charger

 
Ακρίβεια στη Νευροχειρουργική

Τα νήματα στον σύνδεσμο είναι τόσο λεπτά και ευέλικτα που δεν μπορούν να εισαχθούν από το ανθρώπινο χέρι. Αντ ‘αυτού, ένα ρομποτικό σύστημα που χρησιμοποιεί ο νευροχειρουργός εισαγάγει αξιόπιστα και αποτελεσματικά αυτά τα νήματα ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι.

Η εφαρμογή Neuralink

Η εφαρμογή Neuralink θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε τη συσκευή iOS ή  Android, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μας απευθείας με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας, απλώς θα σκεφτόμαστε.

Έχουμε τον έλεγχο

Η εφαρμογή Neuralink θα μας καθοδηγήσει με ασκήσεις που θα μας διδάσκουν να ελέγχουμε τη συσκευή μας.

Αυτονομία

Με μια σύνδεση Bluetooth, θα ελέγχουμε οποιοδήποτε ποντίκι ή πληκτρολόγιο και θα έχουμε υψηλή πιστότητα στην εμπειρία χρήσης.

app

Συνέχεια στο εφαρμογές της τεχνολογίας Neuralink.


 

Σας άρεσε

Εξαιρετικό
1
Μου αρέσει
0
Αγαπημένο
0
Προβληματισμένος
0
Δεν μου άρεσε
0

Μπορεί να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα σε:Τεχνολογια